Rádió 1 Viber

12-15 Évesek Oltása Magyarországon / Európai Bizottság: A 12-15 Éveseket Is Lehet Oltani A Pfizerrel - Blikk

Május 10-ike után kezdik oltani a 16 és 18 év közötti korosztályt. Az érettségin felügyelő tanároknak a második vakcinát szombaton adják be, erről SMS-t kapnak. Több mint 330 ezer Pfizer-vakcina érkezik. Három kampányban oltják a következő napokban a pedagógusokat ‒ mondta az országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Müller Cecília nagyon fontosnak nevezte, hogy a második oltást is beadassák azok, akiket az elsővel már beoltottak, mert csak ezzel garantálható a megfelelő védettség. Kedden 334 450 adag Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra, ezt a mennyiséget főként a második körös oltásokra használják fel, köztük a pedagógusok második körös oltására is. Az érettségi vizsgákon felügyelő tanárokat szombati napra hívják be a második adagra, függetlenül attól, hogy mikor kapták az első vakcinát, és SMS-ben kapnak tájékoztatást. Jöhet a kiskamaszok és az itt élő külföldiek oltása Keddtől, azaz május 4-től regisztrálhatnak oltásra a 16-18 évesek, az ő oltásukat május 10-ike után kezdik.

12-15 évesek oltása | EgészségKalauz

Müller Cecília beszélt a 12-15 évesek oltásáról, elmondta, ki dönt róla

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra Már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra a kormány döntésének értelmében – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére. A honlapon lehet regisztrálni az érintett korosztályt – írták. A… Koronavírus - Beolthatók a 12-16 évesek A kormány szerdán döntött arról, hogy engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni oltását - jelentette be a miniszterelnök csütörtökön Budapesten a Kormányinfón. Orbán: beolthatók a 12-16 évesek A kormány szerdán döntött arról, hogy engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni oltását - jelentette be a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor bejelentette: engedélyezik a 12-16 éves gyerekek oltását is Orbán Viktor elmondta, hogy nyugati vakcinákból még bőven érkezik, kínai vakcina van még, a szputnyikból már alig, azt "elkapkodták. " Bejelentések: A kormány engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek oltását.

Várhatóan júniustól lehet oltani a 12-15 éves korosztályban a Pfizer/BioNTech-vakcinával – ObudaMost

  • Házi Gyermekorvosok Egyesülete - A gyermekekért, a gyermekorvosokért!
  • Koronavírus: ezért érdemes beoltatni a 12-15 éveseket - HáziPatika
  • Startlap kezdőoldal beállítása

A továbbiakban a Janssen-vakcinát is használják már, az oltóbuszokon oltanak ezzel. Az alkalmazása egyszerű, mert egydózisú. Védettségi igazolvány A tisztifőorvos ezután a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos kérdéskörökre tért ki. Elmondta, hogy nagyon sok kérdés érkezik hozzájuk ezzel kapcsolatban. Ha valaki nem kapta kézhez az igazolványát, ügyfélkapun keresztül érdeklődhet erről, illetve személyesen a kormányablakokban is lehet érdeklődni időpontfoglalás nélkül, az ügyintézők is utána tudnak nézni annak, hol akadt el a kiadás, ők segítenek. Azt ne várják, hogy ott egyből megkapják, de így megoldódhat a probléma. A 16-18 év közötti fiatalok oltása A május 10. utáni héten megkezdik a 16-18 év közötti fiatalok oltását, amire már regisztrálhatnak. Arra kérte a fiatalokat, hogy jelentkezzenek az oltásra, hiszen számos szolgáltatást csak a védettségi igazolvánnyal tudnak majd igénybe venni, emellett az ő védettségük is nagyon fontos – fogalmazott Müller. A szennyvízadatok A szennyvízadatokban látható a vírus örökítőanyag-koncentrációjának csökkenése.